2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az USR PLUS 2020 Szövetség fellebbezést nyújtott be a BEC döntése ellen

2019. március 08. 18:14, utolsó frissítés: 18:14

Az USR PLUS 2020 Szövetség pénteken megfellebbezte a legfelsőbb bíróságon a Központi Választási Iroda (BEC) csütörtöki döntését, mellyel elutasította jelentkezését az európai parlamenti választásokon való megmérettetésre.


„Pénteken benyújtottuk az óvást a legfelső bíróságra, és bízunk abban, hogy nem fogják megvonni a romániaiaktól azt a jogot, hogy május 26-án az USR PLUS 2020 Szövetségre adhassák voksukat. A bíróság döntésének alapszerepe lesz a romániai demokrácia jövőjét illetően” - közölte Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke sajtóközleményben.

A közlemény értelmében a szövetség egy egész sor iratot nyújtott be a BEC-hez, hogy minden kétséget elhárítson a két párt legális képviseletét illetően.

„A BEC tagjai sajnálatos módon nem vették figyelembe jogi érveinket, és 5 perc alatt egy nagyon súlyos döntést hoztak; megtiltották egy olyan politikai alakulat választásokon való részvételét, amelynek több százezer támogatója van” - áll a közleményben.

Az USR PLUS 2020 Szövetség bízik abban, hogy ezt a hibát a legfelső bíróság szombaton „kijavítja”.

„Az USR PLUS 2020 Szövetség politikai alternatívát jelent ahhoz, hogy Románia sorsa jobbra forduljon. (...) Bízunk abban, hogy a legfelsőbb bíróság, helyesen alkalmazva a törvényt, lehetőséget nyújt az állampolgároknak, hogy véleményüket kifejtsék a szövetséget illetően is” - írja Dacian Cioloş, a PLUS elnöke a közleményben.

Hozzátette, egy párt elnökét nem az eljárás teszi elnökké, hanem a párt tagjainak szavazatai. 'És erről van szó, mind az én, mind Dan Barna esetében' - szögezte le Dacian Cioloş. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS