2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mégis közösen indulhat az EP-választáson az USR-PLUS 2020 Szövetség

2019. március 09. 11:09, utolsó frissítés: 11:09

Mégis indulhat az európai parlamenti választáson az USR-PLUS 2020 Szövetség, miután a legfelsőbb bíróság elfogadta a Központi Választási Iroda (BEC) egy nappal korábbi határozata ellen benyújtott óvását.


„Most már van, akire szavazniuk. A 2020 Szövetség indul az EP-választásokon” - közölte péntek esti Facebook-bejegyzésében Dacian Cioloş volt miniszterelnök, a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke.

A BEC csütörtökön elutasította az USR-PLUS 2020 Szövetség jelentkezését az európai parlamenti választásokon való megmérettetésre, arra hivatkozva, hogy az igénylést Dan Barna és Dacian Cioloş írta alá, noha a politikai pártok jegyzéke szerint nem ők e két alakulat hivatalos képviselői.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna pénteken közölte, hogy óvást nyújtottak be a határozat ellen a legfelsőbb bíróságra, egész sor iratot csatolva, hogy minden kétséget elhárítsanak a két párt legális képviseletét illetően. A bíróság elfogadta az óvást és semmissé nyilvánította a BEC határozatát. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS