2021. március 1. hétfőAlbin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Teret neveztek el a székely szabadságról Sepsiszentgyörgyön

2019. március 11. 12:15, utolsó frissítés: 12:16

A Székely Szabadság tere nevet adta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat annak a térnek, ahol öt éve minden március 10-én a Székely Szabadság Napját ünneplik, számolt be a hírről a Marosvásárhelyi Rádió.


Fotó: Kovács Zsolt Forrás: Marosvásárhelyi Rádió Fotó: Kovács Zsolt Forrás: Marosvásárhelyi Rádió


A bejelentést Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester tette vasárnap, a Székely Szabadság Napja alkalmából összegyűlt megemlékezők előtt.

Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnökének a javaslatára az önkormányzat névadó bizottsága arról döntött, ezt a teret a Székely Szabadság terének fogják hívni és ha a prefektus és a megélhetési provokátorok nem tesznek keresztbe, hamarosan a táblákat is kihelyezzük – mondta a polgármester.

A megemlékezésen Gazda Zoltán felidézte, hogy hat év küzdelem után pert nyert a Székely Nemzeti Tanács az Európai Unió bíróságán a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezése bejegyzése ügyében.

A megemlékezésen Zelenák József evangélikus püspökhelyettes mondott áldást. A koszorúzás után autóbuszok indultak Marosvásárhelyre a postaréti megemlékezésre. (Marosvásárhelyi Rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS