2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea is reagált az autópályákért való tüntetésre

2019. március 16. 11:21, utolsó frissítés: 11:45

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke szerint csak "cirkuszt csinált" az a suceavai üzletember, aki önerőből megépíttetett egy méter autópályát, majd tiltakozásra biztatta a romániai lakosságot a sztrádák hiánya miatt.

"Egyes nagymenők azt visítják, hogy nem épülnek autópályák és csinálnak egy méter sztrádát. 12 óra 30 perckor elkezdődött a valódi autópálya első kilométereinek megépítése Moldvában. Ők cirkuszt csinálnak. Mi autópályákat csinálunk, ők csak visítanak, mi fejlesztjük Romániát. (...) Az az üzletember (Ştefan Mandachi - szerk. megj.), aki, ha jól értettem, 100.000 eurót költött erre a cirkuszra, inkább adományozta volna azt a pénzt egy árvaháznak. Azt mondta magában: Megyek, megnézem, hogy elkezdődtek-e az autópálya-építési munkálatok Moldvában. És elindult Bukarest irányába. Csakhogy a parlament által jóváhagyott törvény a Marosvásárhely - Iaşi autópályára vonatkozik. Mit keresett ő Bukarest irányába? Az egész egy cirkusz" - jelentette ki Dragnea a Szociáldemokrata Párt Dâmboviţa megyei tisztújító ülésén.

Liviu Dragnea azt is kifejtette, hogy a PSD sokkal erősebb párt, mint ahogy azt egyesek elképzelik, és nem fog szétesni attól, hogy néhányan távoztak a soraiból. "Nem hiszem, hogy van még egy párt, amely ekkora belső erővel és ekkora hazaszeretettel bír. És figyeljék csak meg a jobboldal diskurzusát - idegengyűlölő, fasizmushoz közelítő diskurzusok. Ők nagyon idegesek attól, hogy Románia kezd felébredni" - fogalmazott a nagyobbik kormánypárt elnöke.

A Románia autópályákat akar #énis (România vrea autostrăzi #şîeu) mozgalmat egy suceavai üzletember, Ştefan Mandachi indította el, aki 17 személy mozgósításával egy nap alatt épített egy méternyi autópályát. Ezt követően Mandachi közzétette, hogy a tulajdonában lévő étteremlánc minden vendéglőjében felfüggesztik a munkát március 15-én 15 órakor 15 percre, tiltakozásul az autópályák hiánya miatt. Az üzletember arra kérte a lakosságot, hogy csatlakozzon a tiltakozáshoz. Felhívása több nagyvárosban visszhangra talált. (agerpres)

Nyitókép: Corneliu Stefan/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS