2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Ellenzem, hogy referendumot írjanak ki akármilyen választással egyszerre

2019. március 16. 19:35, utolsó frissítés: 19:35

Ellenzem, hogy május 26-án, az európai parlamenti választásokkal egyszerre, referendumot írjanak ki az igazságügy kapcsán - jelentette ki szombaton Konstancán Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Az pártelnök szerint, jóllehet az alkotmánybíróság nem talált benne kivetnivalót, meg kellene gondolni, hogy politikai szempontból szerencsés-e együtt szervezni a két voksolást.

"Ha alkotmányos is (...), a magam részéről hevesen ellenzem, hogy referendumot írjanak ki akármilyen szavazással egyszerre, mert az elterelheti a figyelmet a választásokról" - nyilatkozta Tăriceanu.

Az ALDE elnöke ezen túl kifejtette: támogatná, hogy a polgármestereket két fordulóban válasszák meg, mert az egyfordulós választás "hátrányt jelenet az ALDE-nek és érdemtelenül biztosít előnyt a nagy pártoknak".

Úgy vélte: az autópályák hiánya miatt kirobbant pénteki tiltakozás eredménye az lehet, hogy a közlekedési minisztérium "nagyobb sebességbe kapcsol" a pályaépítést illetően.

Călin Popescu-Tăriceanu "jó kérdésként" értékelte, de nem tudott válaszolni arra, hogy miniszterelnöki mandátuma alatt hány kilométer sztrádát adtak át. (agerpres)

Nyitókép: Calin Popescu Tariceanu/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS