2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Feloldották az augusztus 10-ei tüntetéssel kapcsolatos összes dokumentum titkosságát

2019. március 20. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Minden, az augusztus 10-ei tüntetéssel kapcsolatos dokumentum titkosságát feloldották és a legfőbb ügyészség, illetve az illetékes bizottságok rendelkezésére bocsátották, nyilatkozta Carmen Dan belügyminiszter.


„Abszolút minden dokumentum titkosságát feloldották, és a legfőbb ügyészség, illetve a két bizottság rendelkezésére bocsátották. (...) Az augusztus tizedike után az ügyészek kérésére elküldött dokumentumok közül valamennyinek feloldottuk a titkosságát, kivételt csak egy dokumentum képez, amely nem a belügyminisztériumtól származik” - mondta a tárcavezető a Digi 24 televíziócsatornának adott nyilatkozatában.

Azt is közölte, nem hívták be a legfőbb ügyészségre, de amennyiben erre sor kerül, meg fog jelenni, ahogy azt kollégái is tették.

2018. augusztus 10-én nagy kormányellenes tüntetésre került sor a bukaresti Victoriei téren a külföldön élő románok kezdeményezésére. A tüntetés csúcspontján a becslések szerint 60 ezer ember is volt a téren, és több ízben dulakodás tört ki a tüntetők és a rendfenntartó erők között, több mint százan megsérültek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS