2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor a Fidesz felfüggesztett tagságáról az EPP-ben: nem örvendünk neki, de támogattuk

2019. március 20. 21:35, utolsó frissítés: 21:35

"Az Európai Néppárt politikai közgyűlésén kompromisszumos megoldás született, amit az RMDSZ és a Fidesz is megszavazott" - nyilatkozta az EPP közgyűlését követően Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

"Nem örvendünk neki, de támogattuk, mert a kizárás nem vezetett volna előre. Csak mások malmára hajtotta a vizet a mostani kampányidőszakban. Sokszor elmondtuk már, ma is úgy gondoljuk, hogy a vitákat házon belül kell rendezni. Az érveknek sosincs alternatívájuk, ököllel pedig nem lehet rendet vágni. Most még inkább szükség van az erős Kárpát-medencei magyar képviseletre Európában, amely egységesen áll ki a magyar ügyért" - nyilatkozta az RMDSZ elnöke.

Az Európai Néppárt (EPP) politikai közgyűlése 190 igen és 3 nem szavazattal megszavazta azt a javaslatot, amely szerint egy háromtagú "bölcsek tanácsának" felállításával vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben. Az elfogadott javaslat szerint a Fidesz önként felfüggeszti a tagsággal járó jogait az európai pártcsaládban.

A szavazást megelőzően Kelemen Hunor Facebookon közzétett üzenetében leszögezte, az RMDSZ a Fidesz kizárása ellen szavaz. "Akkor, amikor már a választási kampányban vagyunk, amikor elkezdődött a küzdelem az európai parlamenti választásokért, akkor ököllel nem lehet rendet teremteni" - mondta Kelemen még a közgyűlés kezdete előtt, majd azt is hozzátette, hogy a felmerülő kérdésekben az EP-választások után kell dönteni. (közlemény, hírszkerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS