2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

FRISSÍTVE: Elhunyt az a férfi, akit medve sebesített meg Hargita megyében

2019. március 22. 13:55, utolsó frissítés: 15:42

Pénteken délben életveszélyesen megsebesített egy 35 éves férfit a medve a Hargita megyei Kőrispatak közelében - írja Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnökének Facebook-oldalán.

Az állat a férfi mellkasát és a felső végtagjait marcangolta. Az eszméletlen áldozathoz a székelyudvarhelyi kórházból szálltak ki a mentősök, de mivel férfi nyakán és fején is voltak sérülések helikoptert hívtak az elszállításához.A 35 éves férfi két gyermek édesapja, egyedül neveli gyermekeit. Borboly Csaba értesülései szerint már régebb kérték a veszélyes medve kilövését, de a minisztérium "túl lazán kezelte a témát". (hírszerk.)

UPDATE: Borboly Csaba Facebook-bejegyzésében arról tájékoztatott, hogy a férfi belehalt sérüléseibe. (hírszerk.)

Dr. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője arról tájékoztatott, hogy az áldozat egy 35 éves, az Etéd (Atid) községhez tartozó kőrispataki férfi, akit a medve a mellkasán és a karjain harapott meg. A mentősök kómás állapotban vették át és a székelyudvarhelyi városi kórházba vitték.

A helyszínről származó források szerint a férfi egyedül nevelte két kiskorú lányát, szociális segélyben részesül és napszámos munkákat végez a faluban. (agerpres)

UPDATE2: Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője az MTI-nek elmondta, a férfi negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor - a sürgősségi bejelentést tevő személy szerint - ráakadtak a medve barlangjára. Az állat súlyosan megsebesítette a férfit, a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket.

A férfihez mentőhelikopter küldtek, de visszafordult, miután a székelyudvarhelyi rohammentősök megállapították a halál beálltát.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS