2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Két hét múlva lehet ítélet Horváth Anna perében

2019. április 03. 17:43, utolsó frissítés: 2019. április 04. 09:02

Szerdán a védőbeszédek meghallgatását követően bejfedőzött Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester pere a legfelsőbb bíróságon, Bukarestben. Sergiu Bogdan védőügyvéd portálunknak elmondta a jogerős ítélet közzététele április 17-ére várható.


Horváth Anna védőügyvédje társaságában érkezett a fellebbviteli perének utolsó tárgyalására. A helyszínen nyilatkozó Sergiu Bogdan hangsúlyozta, hogy az első fokú ítélet feltételezéseken alapult, így szerinte a felmentés lehet a logikus döntés. Az ügyvéd portálunknak kifejtette, bízik a kedvező ítéletben, és azért vállalta el Horváth Anna perét, hogy ez az ítélet születhessen meg.

Az ügyvéd a Szabadságnak elmondta a tárgyaláson a szakember egyértelműen megállapította: a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által készített hangfelvételt „megdolgozták”. Mint ismeretes, ez a vád egyetlen bizonyítéka Horváth Anna és Fodor Zsolt ellen.

Az ügyben a mai napig nem hozták nyilvánosságra, hogy miért tekintettek Horváth Annára nemzetbiztonsági kockázatként, ami a lehallgatásához vezetett. (hírszerk./szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS