2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lazăr szerint lemondása nem szolgálná a társadalom érdekét

2019. április 09. 16:19, utolsó frissítés: 16:19

Augustin Lazăr kedden, kérdésre válaszolva kijelentette, nem mond le legfőbb ügyészi tisztségéből, mivel „ez nem szolgálná a társadalom érdekét”, és kifejtette, a fontos dossziékat meg kell oldani, az igazságot ki kell deríteni.

Kedden tartott sajtótájékoztatóján a nekiszegezett kérdésre, hogy lemond-e tisztségéből, Lazăr kifejtette: „Gondolják, hogy ez a társadalom érdekét szolgálná? Mi a legfőbb ügyészség és a legfőbb ügyész szerepe? Nem az, hogy a társadalom érdekeit képviseljék? Gondolják, hogy nekem azoknak a politikai érdekeit kellene képviselnem, akik manipulálni akarnak és ilyen szinten túloznak? Nem szolgálná a társadalom érdekét (a lemondás - szerk. megj.) Egyébként azért jelöltettem magam ismét, mert elkezdtem egy sor, a legfőbb ügyészség számára nagyon fontos projektet, és olyan megvalósításaim voltak, mint senki másnak. Nem lenne jó, ha ezek a megvalósítások folytatódnának? Nem lenne jó, ha (...) megoldanánk a fontos dossziékat, és kiderülne az igazság?”- tette fel a kérdést.

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e Klaus Johannis államelnökkel, a legfőbb ügyész így válaszolt: „Nem beszéltem az államelnök úrral”.

Leszögezte még, hogy semmi rejtegetnivalója nincs.

A legfőbb ügyész ezen a sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy nem működött együtt a Szekuritátéval vagy más hírszerző szolgálattal sem tisztként, sem altisztként, sem ügynökként, sem munkatársként, és egyáltalán nem tart attól, hogy személyével kapcsolatos információk után kutatva áttanulmányozhatják a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) archívumát. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS