2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagy Előd: az idézés még azt sem tartalmazza, hogy tulajdonképpen mivel vádolják a MOGYTTE tanárait

2019. április 09. 16:47, utolsó frissítés: 16:58

Az orvosi és gyógyszerészeti egyetem magyar tagozatos oktatóinak tegnap elkezdődött meghallgatása várhatóan szerdán fejeződik be. A fegyelmi bizottságban egyéni meghallgatások vannak, viszont szabvány kérdések hangzanak el - mondta el a Transindex megkeresésére Dr. Nagy Előd, a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) rektorhelyettese.

Nagy szerint a fegyelmi bizottság elé idézett tanároknak a vizsgáztatásra, az egyetem chartájára, valamint az érvényben levő metodológiák ismeretére vonatkozó kérdéseket tesznek fel. "Jómagam is a listán vagyok, azt hiszem hátulról a harmadik. A feltett kérdésekre, amint hallottam, nagyjából egységes válaszokat adnak a kollégák" - mondta a rektorhelyettes.

“Az álláspontunk az, hogy mi elismerjük a szabályozásokat és a chartát is, kivéve azt az esetet, amikor törvénybe ütközőnek látunk egy-egy cikkelyt” - mondta Nagy Előd, majd arra is kitért, hogy véleményük szerint az egyetem magyar oktatói nem sértették meg a szabályzatokat, viszont az volt a kérésük, hogy azokat újra kellene vizsgálni, és újra kellene írni.

Nagy Előd hangsúlyozta, a tanárok által megkapott behívólevél gyakorlatilag még azt sem tartalmazta, hogy mi az, amivel vádolják a marosvásárhelyi orvosi- és gyógyszerészeti egyetem oktatóit. A dékánhelyettes elmondta, ezzel kapcsolatban pontosításról szóló kérvényeket helyeztek el.

Arra a kérdésünkre, hogy a mostani meghallgatások lezárultával véleménye szerint folytatódni fog-e az egyetem vezetősége által indított procedúra, Nagy Előd azt válaszolta, hogy a magyar tagozat oktatói tulajdonképpen kérték is, hogy folytatódjanak a meghallgatások abban az esetben, ha pontosan meg tudják fogalmazni a vizsgálat tárgyát.

“A kimenetét egyelőre nem látom, természetesen azt szeretnénk, ha minél hamarabb és kedvezően oldódna meg” - mondta még Nagy Előd a vizsgálat kimenetelét érintő kérdésünkre. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS