2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több mint 250 fiatal 62 kezdeményezést nevezett be a Com’ON Sepsiszentgyörgyre

2019. április 11. 13:21, utolsó frissítés: 13:21

61 csapat, összesen több mint 250 fiatal 62 kezdeményezést nevezett be a Com’ON Sepsiszentgyörgyre. A kezdeményezéseket április 8-án 23:59-ig lehetett benevezni.


„Nagyon örülünk, hogy ilyen sok kezdeményezés érkezett be a Com'ON Sepsiszentgyörgyre! A sepsiszentgyörgyi fiatalok szeretnének részt venni közösségük életében, és alig várjuk, hogy megvalósulni is láthassuk az ötleteiket” – mondta Balázsi-Pál Ágnes, a PONT Csoport ügyvezető igazgatója.

A kezdeményezések technikai ellenőrzésen esnek át, majd az ellenőrzés lezárulása után Sepsiszentgyörgy lakossága szavaz róluk. A szavazás nyomán az első 30 kezdeményezés egyenként legfeljebb 2500 lejes támogatásban részesül ahhoz, hogy gyakorlatban megvalósuljon.

„Kíváncsi vagyok, mi érdekli a fiatalokat és mit tennének a városért és saját magukért. A Com’ON Sepsi eddig azt mutatta meg, hogy nem valós az az állítás, miszerint a fiatalokat nem érdekli saját városuk. Tenni akarnak érte, és vállalják saját ötleteik megvalósítását is, hiszen 62 érdekes ötlet érkezett be. Most pedig a szentgyörgyieken a sor, hogy eldöntsék, melyeket szeretnék látni megvalósulni a gyakorlatban is" – mondta Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Az idei kiadás koncepciója a ”Sepsiszentgyörgy Plusz”, így a kezdeményezéseknek egy vagy több kategóriába kellett illeszkednie:

- A Plusz Helyek (32 kezdeményezés) sepsiszentgyörgyi terek újragondolását feltételezte;
- A Plusz Témák (43 kezdeményezés) újszerű témák, ötletek és kezdeményezések köztudatba helyezését jelenti;
- A Plusz Tapasztalat (46 kezdeményezés) a felnőtté válási folyamattal foglalkozó kezdeményezéseket fedi;
- A Plusz Sztorik (25 kezdeményezés) a város változatosságának, multikulturalitásának bemutatása egyéni történetek által;
- A Plusz Kapcsolat: (27 kezdeményezés) a távol és itthon levő sepsiszentgyörgyiek kapcsolatának erősítését feltételezi.

(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS