2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea ellen és mellett is tüntetnek a legfelsőbb bíróság előtt

2019. április 15. 11:55, utolsó frissítés: 11:55

Megközelítőleg 200 személy gyűlt össze hétfőn délelőtt a legfelsőbb bíróság épülete előtt, Liviu Dragnea szociáldemokrata elnökre várva, akinek a fiktív alkalmazásokkal kapcsolatos pere ma folytatódik, ismét kihallgatják az ügyben. Az összegyűltek egy része tüntet Dragnea ellen, másik része támogatja a képviselőház elnökét.


A csendőrség jelentős erőkkel szállt ki a helyszínre, hogy a két csoportot megpróbálja távol tartani egymástól. A tömeg az épület környéki összes járdát elfoglalta, a csendőrök erőfeszítéseket tesznek, hogy az úttesteket szabadon hagyják a forgalom számára. A környéken biztonsági kerítéseket állítottak fel a hatóságok.

A két csoport tagjai több ízben szóváltásba keveredtek egymással. Az emberek plakátokkal vonultak fel, melyeken többek között Laura Codruţa Kövesit támogató üzenetek, vagy Dragneat a rács mögött ábrázoló fotók vannak.

A PSD-elnököt első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Teleorman Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal (DGASPC) kapcsolatos ügyben, hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. Az ítélet ellen mind az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), mind a vádlottak fellebbezést nyújtottak be, és a per még 2018 szeptemberében fellebbviteli szakaszba került, a legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsai körüli viták miatt azonban több alkalommal is halasztották a tárgyalást. Mind Dragnea, mind a DNA a tanúk, illetve vádlottak újbóli kihallgatását követelték az ügyben.
Liviu Dragnea megérkezik a legfelsőbb bíróságra. Forrás: digi24.ro Fotó: InquamPhotos/Octav GaneaLiviu Dragnea megérkezik a legfelsőbb bíróságra. Forrás: digi24.ro Fotó: InquamPhotos/Octav Ganea


Amikor Dragnea az intézmény székhelyéhez ért, az épület előtt tüntető emberek lökdösődni kezdtek. A helyszínen levő csendőrök két személyt be is kísértek az épületbe az atrocitások miatt.

A PSD és a képviselőház elnökét azért állították bíróság elé, mert 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, állítólag az ő közbenjárására a megyei tanács költségvetéséből fizettek két olyan alkalmazottat, akik valójában nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem a párt megyei szervezeténél dolgoztak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS