2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felmentették az ANAF volt vezetőjét

2019. április 15. 14:27, utolsó frissítés: 14:27

A legfelsőbb bíróság jelentősen csökkentette a kirótt büntetéseket a 'Motorina-ügyben' és felmentette Sorin Blejnart, az adóhatóság (ANAF) volt vezetőjét, akit adócsalásban való bűnrészességgel és szervezett bűnözői csoport megalakításának támogatásával vádoltak és alapfokon 6 év szabadságvesztésre ítéltek. Radu Nemeş üzletembert hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bírói testület.

A legfelsőbb bíróság hétfői döntése jogerős.

Sorin Blejnarral együtt a bírók jogerősen felmentették Diana Marina Nemeşt, az üzletember feleségét, akit szervezett bűnözői csoport megalakításával vádoltak.

Radu Nemeş üzletembert 5 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság adócsalás miatt, illetve ugyanekkora büntetést rótt ki rá szervezett bűnözői csoport megalakítása miatt. A két büntetés összevonása után a bírák megtoldották az ítéletet, így a volt üzletembernek 7 évig kell börtönben töltenie.

A legfelsőbb bíróság március 27-én fejezte be a 'Motorina-ügyként' elhíresült dossziéban a tárgyalást, amelyben alapfokon több évi börtönbüntetésre ítélték Sorin Blejnart, a Nemeş házaspárt, valamint az ügy több más vádlottját. A végső ítéletet április 9-én kellett volna meghoznia a bírói testületnek, de elhalasztották azt 15-ére.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei 2016 decemberében állították bíróság elé az Országos Adóhatóság (ANAF) korábbi elnökét, Sorin Blejnart, befolyással való üzérkedés vádjával. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS