2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarországi tizenéveseket kellett megmenteni a Madarasi-Hargitán

2019. április 21. 17:43, utolsó frissítés: 17:48

Tizenhat éves magyarországi fiatal keresésén dolgoztak a Madarasi-Hargitán a katasztrófavédelem csapatai vasárnap. A mentőakció előtt egy másik, szintén magyarországi tizenévesnek kellett segítségére sietniük a hegyimentőknek és a tűzoltóknak, aki ugyanazon a környéken szenvedett balesetet, és a székelyudvarhelyi kórházba kellett szállítani.

A vasárnap délután eltévedt fiatalember Zetevárlajáról indult el a Madarasi-Hargita sípályája irányába, de egy idő után az 112-es számon kért segítséget.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője arról tájékoztatott, hogy Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából tűzoltók, hegyicsendőrök és önkéntesek indultak a fiú keresésére, mert a telefonhívás alapján nem sikerült megállapítani a pontos tartózkodási helyét.

A fiút végül épségben megtalálták és a szálláshelyére vitték, akárcsak szüleit, akik külön indultak gyermekük keresésére.

Nem sokkal korábban, szintén vasárnap egy másik magyarországi fiatalt mentettek meg a Salvamont és az ISU csapatai, aki szintén a Madarasi-Hargita környékén jutott bajba. A fiú esés közben megsérült, ezért a székelyudvarhelyi megyei kórházba szállították. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS