2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb válogatást tartanak az európaiügyész-jelöltek nevesítésére

2019. április 24. 12:10, utolsó frissítés: 12:10

Újabb szelekciót hirdet az igazságügyi minisztérium az európaiügyész-jelöltjek kiválasztására.

Az igazságügyi tárca honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Európai Ügyészség ügyészi tisztségére jelentkező romániai pályázó a következő feltételeknek kell hogy megfeleljen: román állampolgárság, romániai lakhely; legalább 15 éves szakmai tapasztalat ügyészként vagy bíróként; ügyész esetében a legfőbb ügyészségnek megfelelő, bíró esetében ítélőtáblának megfelelő szakmai besorolás; jelentős tapasztalat a romániai igazságszolgáltatási rendszer terén; az angol vagy francia nyelv haladó szintű ismerete.

A pályázók május 15-én 17:30 óráig nyújthatják be jelentkezési iratcsomójukat az igazságügyi minisztérium humánerőforrás-osztályán személyesen vagy postán, illetve a dru@just.ro emailcímen.

Az iratcsomónak tartalmaznia kell román és angol vagy francia nyelven egy szándéknyilatkozatot, egy önéletrajzot, valamint a szakmai tapasztalatot bizonyító okmányokat.

Az interjúra május 20-a és 22-e között kerül sor az igazságügyi minisztérium székhelyén, és élőben közvetítik az intézmény honlapján. Az interjú maximum 45 percet fog tartani jelöltenként.

A szaktárca bizottsága három jelöltet fog kiválasztani, akiknek pályázatát továbbítja az Európai Unió Tanácsához. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS