2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rendőrtiszt fenyegetett meg halálosan egy plágiumügyekkel foglalkozó újságírót

2019. április 25. 14:42, utolsó frissítés: 14:42

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) küldte a bukaresti negyedik kerületi bírósági ügyészség azt az ügyiratcsomót, amelyben Emilia Şercan újságíró halálos megfenyegetése miatt vizsgálódnak az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia egyik tisztje ellen.


A bukaresti negyedik kerületi bírósági ügyészség ügyészei Floriana Miroiu szóvivő szerint arra az álláspontra jutottak, hogy az ügy meghaladja hatáskörüket, ezért küldték azt tovább a DNA-hoz.

Emilia Şercan április 17-én a Facebookon számolt be arról, hogy halálos fenyegetést kapott.

„Hétfőn este 21:05-kor kaptam egy üzenetet, amelyben halálosan megfenyegettek. Az üzenet háttere, hogy három hete folyamatosan a belügyminiszérium alárendeltségébe tartozó Rendőrakadémia tagjainak plagizált doktori dolgozatairól közlök információkat, és újabb anyagok vannak előkészülőben” - írta a közösségi oldalra Emilia Şercan.

Felidézte, hogy négy éve közöl cikkeket magasrangú állami tisztviselők plágiumügyeiről. „Eddig csak szidalmaztak, megfélemlítettek, követtek, megpróbáltak lejáratni, de ezúttal más szintre kerül a dolog” - tett hozzá az újságírónő.

A fenyegető üzenet egy részét is nyilvánosságra hozta: „Azért küldjük ezt az üzenetet, hogy megelőzzük a további történéseket, minden tőled függ. Hagyj fel minden folyamatban levő tevékenységeddel...ha nem akarod, hogy kezdődjön a kálváriád” - írta többek közt a fenyegető.

A nyomozó hatóságok szerdán házkutatást tartottak az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián a fenyegető üzenet miatt. A tettest sikerült azonosítani, Adrian George Bărbulescu rendőrtisztről van szó. Slatinán állították elő és Bukarestbe vitték kihallgatásra.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy felmerült a gyanú miszerint a bukaresti rendőrakadémián doktoráltak egyharmada plagizálhatott az elmúlt 7 évben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS