2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsvár 2 millió euróból venne lakásokat a rászorulóknak

2019. április 25. 18:03, utolsó frissítés: 2019. április 26. 13:11

A lakbérpótlék után Kolozsvár önkormányzata 1, 2, illetve 3 szobás lakásokat vásárolna a rászorulóknak szociális lakások gyanánt - írja a monintorulcj.ro

Arról egyelőre nincs hír, hogy hány lakást terveznek megvásárolni, viszont Emil Boc polgármester azt nyilatkozta, hogy 2019-ben 2 millió eurót terveznek elkülöníteni erre a célra. A program elindítása előtt még a lakosság véleményét is ki szeretnék kérni.

A cikk szerint a kolozsvári önkormányzat tervéről még azt lehet tudni, hogy véletlenszerűen, a város különböző pontjain vásárolnának lakásokat, ezzel is elkerülve, hogy bizonyos városrészek, vagy teljes tömbházak szegregálódjanak.

A monitorulcj.ro beszámolt arról is, hogy a lakbérpótlékban részesülőktől is érkezett már panasz az önkormányzathoz, hogy hiába van biztosítva a lakbér, ők mégsem találnak olyan tulajdonost, aki szívesen kiadná nekik a lakását. A portál szerint ezért gondolja úgy az önkormányzat, hogy a problémát lakások megvásárlásával kell megoldani, amelyeket aztán szociális lakásokká alakítanának át. A portál szerint Emil Boc polgármester ígéretet tett arra vonatkozóan is, hogy senkit nem hagynak majd a szabad ég alatt aludni.

Jelenleg ingatlanárak szempontjából Kolozsvár tekinthető az ország legdrágább városának, hiszen itt egy lakás átlagos négyzetméterenkénti ára eléri az 1566 eurót, míg a fővárosban egy lakás négyzetmétere átlagosan „csupán” 1327 euró. Kolozsváron a lakóhelyek 98,1%-a magánkézben van. 2014-ben a város 1554 lakóhelyet tudott biztosítani azok számára, akik ezt igényelték. Az 1554 lakóhely a Kolozsvári lakóhelyek 1,5%-át jelenti. (monitorulcj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS