2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szijjártó Meleşcanuhoz fordult az úzvölgyi katonatemető ügyében

2019. május 06. 13:11, utolsó frissítés: 13:11

Teodor Meleşcanu külügyminiszter közbenjárását kérte az úzvölgyi katonatemető ügyében Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter - közölte a magyarországi tárca hétfőn az MTI-vel.


Mint írták, Szijjártó Péter Pozsonyban, a Visegrádi Csoport és a Keleti Partnerség országai külügyminisztereinek találkozóján tárgyalt Teodor Melescanu román külügyminiszterrel, az úzvölgyi magyar katonai temetőben zajló építkezések kapcsán.

Szijjártó Péter arra kérte román kollégáját, hogy járjon közben a helyi önkormányzatnál a munkálatok leállítása érdekében, tekintettel arra, hogy a területen még mindig lehetnek feltáratlan magyar katonasírok, melyek fölé más emlékművet építeni kegyeletsértő és ellentétes a kétoldalú megállapodásokkal - közölte a tárca.

Szijjártó Péter emellett sürgette a honvédelmi tárcák közötti szakértői tárgyalások mielőbbi megkezdését az ügy megnyugtató rendezése érdekében.

A két miniszter megerősítette a két kormány szándékát a kétoldalú kapcsolatok folyamatos javítása iránt - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS