2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bánffyhunyadon 120 ezer euróból hoztak össze egy sima közvécét

2019. május 08. 12:17, utolsó frissítés: 12:31

Semmi sem mutatja, hogy mi került 120 ezer euróba azon a bánffyhunyadi közvécén, amelyet a múlt héten sikerült befejezni. Jó, 153 négyzetméter, de azon kívül, hogy nagy, semmi extra sincs benne. A vécétartályok műanyagból vannak, és a lehúzó is manuálisan működik, tehát teljesen átlagos. Még automata kézszárító sincs felszerelve.

Forrás: AdevărulForrás: Adevărul


A város polgármestere a magas adókat, a tervezési és az építkezési munkálatok költségeit kárhoztatja a drága közvécéért.

A vécé a nők számára 5 fülkét és 5 kézmosó kagylót tartalmaz, míg a férfiak számára 3 vécéfülkét, illetve három piszoárt, valamint két kézmosó kagylót. Továbbá egy külön fizetős kabinja is van, ahol pelenkázni lehet, és van egy hely fenntartva a mozgáskorlátozottak számára is. A helyiségben ugyanakkor egy tisztálkodási szereket árusító üzlethelyiség is helyet kapott.

Természetesen a közvécé használatáért fizetni kell, egyelőre fejenként 1 lejt. Tekintve, hogy a beruházás ára 540 000 lej volt (120 000 euró), ezek szerint a közvécé ára is 540 ezer vécézésből fog majd megtérülni.

Forrás: AdevărulForrás: Adevărul


A város polgármestere, Mircea Moroşan is elismerte, hogy igencsak sok pénz 540 000 lej egy ilyen közvécére, de állítása szerint a városnak nagy szüksége volt rá, mivel ez az első közvécéje Bánffyhunyadnak, és bár szerinte is meg lehetett volna oldani 65 000 euróból is, mégis, mivel az önkormányzat közintézmény, ezért többet kellett fizessen: a polgármester többek között a túl magas áfával magyarázta a projekt borsos árát. (adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS