2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az EPP elnöke támogatja a román állampolgárok részvételét a népszavazáson

2019. május 08. 19:27, utolsó frissítés: 19:27

Reményét fejezte ki Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke azzal kapcsolatban, hogy a román állampolgárok részt fognak venni a Klaus Johannis elnök által május 26-ára kiírt népszavazáson.

A Nagyszebenben tartózkodó Daul a PNL elnökével, Ludovic Orbannal tartott közös sajtótájékoztatót szerdán. Az EPP-elnök szerint a népszavazás tétje a jogállamiság, az igazságszolgáltatás függetlensége és a korrupció elleni harc. 'Ezért hozta Johannis elnök ezt a döntést; 200 százalékosan támogatom. A válasz a nép kezében van. (...) Botrányosnak tartom, ami Romániában folyik. Romániában az élelmiszeripari előírásokat betartják, de felháborító módon a jogállamiságot, az igazságszolgáltatás függetlenségét és a korrupcióellenes harcot viszont nem tartják tiszteletben' - jelentette ki Joseph Daul.

Az Európai Néppárt vezetője sajnálatosnak nevezte, hogy romániai fiatalok a korrupció miatt elhagyják az országot. 'Mi az EPP-ben valóban tiszteletben tartjuk a demokráciát, és ezt be is bizonyítottuk. Orbán Viktor esetében is hasonlóan jártunk el, demokratikus vitára és titkos szavazásra került sor, és két alternatíva volt: a felfüggesztés, illetve a kizárás' - emlékeztetett Daul.

Nyitókép: Realitatea

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS