2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elhalasztják az úzvölgyi katonai temetőben létrehozott román katonai parcella és emlékmű felavatását

2019. május 11. 17:26, utolsó frissítés: 2019. május 12. 11:29

A bákó megyei Dormánfalva (Dărmănești) polgármestere szombaton egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy elhalasztják az általa nemzetközinek nevezett úzvölgyi katonai temetőben létrehozott román katonai parcella és emlékmű felavatását.


Az ALDE-s színekben megválasztott Constantin Toma pártja európai parlamenti képviselőjelöltjeinek bemutatására szervezett sajtótájékoztató végén röviden közölte, hogy procedurálisan okok miatt elhalasztják az avatóünnepséget, "amíg minden eljárási és jogalkotási összetevő rendbe lesz téve."A polgármester elmondta, nem szeretnének kényelmetlenség okozni Bákó és Hargita megye határával kapcsolatban, ezért miután több szinten egyeztetett Bákó megyében és a belügyminisztériumban, illetve a Hargita Megyei Tanács elnökével, úgy döntöttek, határozatlan időre elhalasztják az avatóünnepséget. Szavai szerint, miután a procedurális problémák elhárultak, bejelentik mik a következő lépések.

A polgármester szavaiból az derült ki, hogy továbbra sem tettek le a magyar fél által kegyeletsértőnek ítélt román katonai parcella és emlékmű felavatásáról. (hírszerk.)

Nyitókép: MTI/Kátai Edit

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS