2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

23 értelmiségi nyilatkozatban támogatja A Hét felelős szerkesztőjét

2004. június 09. 14:28, utolsó frissítés: 2004. június 10. 12:03

Szerkesztőségünkbe küldött közleményben több ismert értelmiségi kiáll Parászka Boróka, A Hét felelős szerkesztője mellett. A nyilatkozat nem részletezi, mi veszélyezteti a jelenlegi felelős szerkesztőt. Ám újságíró-körökben ismert, hogy politikum számára nyitott adminisztratív lehetőség, hogy a szerkesztőségben Kelemen Hunor képviselő összeférhetetlensége után megüresedett tisztség betöltetésével temperálhatja a hetilap nem ritkán savas hangnemét. (hírszerk.)


A nyilatkozat szövege:

E rövid nyilatkozat célja, hogy felhívja a figyelmet A Hét című hetilap körül kialakult felemás viszonyokra. A tavaly októberben megújult lap az 1990 utáni évek egyik legnyitottabb, legizgalmasabb sajtóterméke, és ez annak köszönhető, hogy a szerkesztést fiatal, rugalmas gondolkodású emberekre bízták, akik korszerű, a vitáknak teret engedő, az irodalom, a képzőművészet, a színház, a társadalmi valóság jelenségeit nem egyneműsítve bemutató újságot hoztak létre, és ez akkor is igaz, ha a közéleti írások tárgyszerűségét és az érintett felek álláspontjának árnyalt bemutatását nem mindig sikerült biztosítani.

E nyilatkozat révén azt kívánjuk jelezni, hogy számunkra fontos ennek a szellemiségnek a jelentkezése. Támogatjuk A Hét jelenlegi szerkesztési koncepcióját, és Parászka Boróka felelős szerkesztő személyében megfelelő garanciát látunk e koncepció érvényesítésére. Szeretnénk, ha a lap kiadója megerősítené őt helyzetében, és biztosítaná a lap folyamatos, minél jobb körülmények közötti megjelenését.

Aláírók:

Balázs Imre József, Bartha József, Berszán István, Bodó Á. Ottó, Demény Péter, Egyed Emese, Gálfalvi György, Hadházy Zsuzsa, Jakabffy Tamás, Kovács András Ferenc, Kovács Ildikó, Láng Zsolt, Salat Levente, Selyem Zsuzsa, Szegő Katalin, Szilágyi Júlia, Szilágyi-Gál Mihály, Tordai S. Attila, Ungvári Zrínyi Ildikó, Ungvári Zrínyi Imre, Vallasek Júlia, Vida Gábor, Visky András

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS