2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az EP-választásokon való részvételre buzdít az evangélikus-lutheránus egyház püspöke

2019. május 13. 19:18, utolsó frissítés: 19:23

Európai, keresztény, magyar jövőnk címmel tett közzé felhívást Adorjáni Dezső Zoltán püspök, a a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház vezetője, amelyben az EP-választásokon való részvételre buzdít.


"Pár hét múlva ott kell lennünk az EP választásokon, hogy éljünk kivívott jogunkkal: mi is alakítjuk nemcsak szűkebb hazánk, régiónk jövőjét, hanem a Kárpát-medence magyarságának és az európai keresztény közösségek életének alakulását is. A mi jövőnk keresztyén, magyar és európai. Hogy ez a jövő ne csak ábránd, hanem valóság legyen, ehhez erős, közös magyar hang kell az Európai Parlamentben. Szavazatainkkal olyan tiszta közös magyar hangról kell gondoskodnunk, mely olykor hamis harmóniák közepette is tisztán hallhatóvá teszi évezredes keresztény értékrendünket. Erőteljes, közös magyar hang kell Európában, mely hallatja a kisebbségek, köztük főként az erdélyi magyar kisebbség sajátos érdekeit, és érvényt is szerez azoknak.

Olyan erős keresztény magyar hangról kell gondoskodnunk az Európai Parlamentbe, mely akkor is felmutatja és védelmezi Európa évezredes keresztény identitását, amikor már csak kevesen akarják bevallani, hogy ennek az identitásnak köszönheti az öreg kontinens mai anyagi, szellemi és lelki gazdagságát" - írja. A teljes üzenet itt olvasható. (közlemény)

Nyitókép forrása: evangelikus.hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS