2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Politikusok fognak őrt állni az úzvölgyi katonatemetőben, hogy nehogy mégis felavassák az emlékművet

2019. május 14. 18:05, utolsó frissítés: 18:05

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke vasárnap egy Facebook posztban intézett felhívást az úzvölgyi katonatemető őrzésére, annak ellenére, hogy a román parcella és az emlékmű felavatását elhalasztották. Amint Tamás Sándor fogalmaz, a felhívásra azért kerül sor, mert “az elmúlt száz évben azt is megtanultuk, hogy nem szabad hinni nekik”. A felhívásban szerepel, hogy május 16-án este Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével kivonulnak a temetőbe, és ott éjszakáznak, hogy - egy monarchiabeli magyar uraságot megszégyenítő szóhasználattal - “jó gazdaként mi lehessünk az elsők, akik a béreseket fogadják”.
Kedden az MPP közleményben tudatta, hogy a párt tagjai másnap, május 17-én huszonnégy órás őrséget állnak a katonai temetőnél. Mezei János, a párt elnöke ezt Tamás Sándorhoz hasonlóan azzal indokolja, hogy az erdélyi magyarság száz éves tapasztalata inti óvatosságra pártját, ugyanis nem bíznak abban, hogy a sírkertben kialakított román parcella felavatásának tervezett időpontját valóban elhalasztja Dormánfalva polgármestere. Ezért a korábban meghirdetett dátumon, május 17-én éjféltől huszonnégy órán át szerveznek őrséget a sírkert közelében. Ezzel valószínűleg felváltják a strázsában megfáradt RMDSZ politikusokat.

A Magyar Polgári Párt a csütörtöki akciójához való csatlakozásra szólít fel mindenkit, aki cselekvően szeretne kapcsolódni a tiltakozáshoz. A szervezők javasolják, hogy ennivalót, vizet, meleg ruhát vigyenek magukkal a résztvevők. Aki az éjszakát is vállalja, azoknak javasolt sátrat vinniük magukkal. (hírszerk.)

Nyitókép: Facebook/Tamás Sándor

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS