2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több száz háztáji gazdaságot öntött el a víz Maros megyében

2019. május 16. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

Hat családnak kellett elhagynia otthonát a Maros megyei Székelyhodoson a szerda esti és éjjeli áradások miatt, kilenc településen több száz háztáji gazdaságot, pincéket, és egy iskolát is elöntött a víz.


A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az intézmény csapatai önkéntesek segítségével 12 órája dolgoznak a megyében lezúdult nagy mennyiségű csapadék okozta károk elhárításán.

A katasztrófavédelem közölte, hogy házakból, pincékből és udvarokból kellett kiszivattyúzni a vizet Marosjárán, Görgénynádason, Petelén, Székelyhodoson , Jobbágytelkén, Marosligeten, Disznajón, Szászrégenben, Marosvécsen .Székelyhodoson hat családnak kellett elhagynia otthonát, ők rokonoknál töltötték az éjszakát.

A 15A jelzésű országút Mezőszentandrásnál (Sântu) egy kilométeres szakaszon víz alá került, a 15-ös országutat pedig Marosvécsnél öntötte el az ár 200 méteren.

A Kis-Nyárád vízállása 44 centiméterrel meghaladta az árvízszintet Nyárádszereda környékén, az ár visszahúzódása után itt is ki kellett szivattyúzni a vizet több pincéből.

Petelén a helyi iskolát érintette az áradás, itt a kapus és az iskola két alkalmazottja igyekezett eltávolítani a vizet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS