2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tăriceanu a referendum bojkottjára kéri az ALDE szimpatizánsait

2019. május 18. 14:48, utolsó frissítés: 14:48

Călin Popescu Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) szombaton azt kérte pártja területi képviseleteinek vezetőitől, hogy a lakosságnak javasolják: ne vegyék át a referendumhoz szükséges szavazólapokat. Ezek átvétele ugyanis már a népszavazáson való részvételt jelenti, márpedig az ALDE célja a népszavazás bojkottálása - mondta a kisebbik kormánypárt vezetője.


Tăriceanu szerint a referendumot kezdeményező államfő részéről a népszavazás kiírása diverziókeltés, és azt a célt szolgálja, hogy hamarabb elkezdhesse az államelnök-választási kampányt.

„Azt hiszem, mindenki rájött, hogy egyfajta lejárt szavatosságú árut próbál ezzel eladni” - mondta az ALDE elnöke Johannisról.

Călin Popescu Tăriceanu azt is kifejtette: az állam demokratikus intézményei között súlyos szakadékok kezdtek kialakulni, és ennek az az oka, hogy az igazságszolgáltatás kulcspozícióiba „kommunista, hóhér mentalitással” rendelkező ügyészek kerültek, és Augustin Lazăr, Románia nemrég nyugdíjba vonult legfőbb ügyésze, illetve Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség volt főügyésze „frusztrációikat fejezték ki az egyes emberek ügyében folytatott nyomozás során hozott döntéseikkel.”

„A korrupció ellen harcolni kell, de törvényes eszközökkel, és a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, nem úgy, ahogy nálunk történt, a nyájszellem felerősítésével, televízión közvetített igazságszolgáltatással, kamerák előtt megbilincselt emberekkel. (...) Ez nem nevezhető jogállamnak vagy civilizált országnak” - mondta még az ALDE vezetője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS