2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hargita megyében több háztáji gazdaságot is elöntött a víz

2019. május 21. 09:07, utolsó frissítés: 09:07

Az áradások miatt kitelepítettek az éjszaka négy személyt - két nőt, egy férfit és egy négy hónapos csecsemőt - egy gyergyóújfalui ingatlanból. A településen többtucatnyi pincét elöntött a víz.


A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) sajtószóvivője, Alina Ciobotariu szerint Gyergyóújfaluban és Gyergyócsomafalván mintegy ötven pincét, a Salamás községhez tartozó Gyergyóhodoson egy, Gyergyószentmiklóson három háztáji gazdaságot árasztott el víz. A katonai tűzoltókat az önkéntes tűzoltók is segítették a víz kiszivattyúzásában. Az ISU szerint elképzelhető, hogy ennél több gazdaságban okoztak kárt az áradások, pontos kárfelmérés a nap folyamán készül.

A Salamás és Gyergyóhodos közötti megyei úton földcsuszamlást okoztak az esőzések, a Tekerőpatakot Gyergyóújfaluval összekötő úton, valamint a 13B jelzésű út Parajd és a Bucsin-tettő közötti szakaszán, illetve a Gyergyószentmiklóstól a Gyilkos-tóhoz vezető 12C jelzésű úton a vihar miatt az úttestre dőlt fák akadályozták a forgalmat.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS