2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tizenegy megyében okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás

2019. május 21. 10:53, utolsó frissítés: 10:53

Tizenegy megye 25 településén és Bukarestben okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás.


Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint Maros, Hargita, Beszterce-Naszód, Argeş, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman és Vâlcea megyében, valamint Bukarestben adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt.

A katonai tűzoltóknak 25 lakóházból, 43 udvarból és 11 pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, a viharos szél által kidöntött 21 fát és egy villanyoszlopot kellett eltakarítaniuk. A kidőlt fák 17 járművet rongáltak meg.

A kidőlt fák vagy az úttesten átfolyó hordalék miatt négy országútszakaszon (13B és 12C jelzésű országút Hargita megyében, 1D és 1B jelzésű országút Prahova megyében), valamint három megyeiút-szakaszon (153D jelzésű megyei út Hargita megyében, 102F és 100 C jelzésű megyei út Prahova megyében) voltak fennakadások a forgalomban.

Bukarestben a viharos szélben letört faágak megsebesítettek három személyt, őket enyhe sérülésekkel szállították kórházba.

Jelenleg Beszterce-Naszód és Hargita megyében dolgoznak még a katonai tűzoltók a víz házakból, kertekből, pincékből való kiszivattyúzásán - adta hírül az IGSU. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS