2021. aug. 2. hétfőLehel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kormány az EP-választások után tervezi elfogadni a közigazgatási törvénykönyvet

2019. május 21. 11:16, utolsó frissítés: 11:16

Sürgősségi rendelettel tervezi elfogadni a kormány a közigazgatási törvénykönyvet, de csak az európai parlamenti választások után, vélhetően júniusban vagy júliusban - nyilatkozta kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.


A Suceava megyei látogatáson tartózkodó kormányfő azt mondta, a polgármesterekkel folytatott beszélgetésekből azt szűrte le, hogy nagy az érdeklődés részükről a közigazgatási törvénykönyv iránt. „Biztosítani szeretnék minden polgármestert - politikai színezettől függetlenül, hiszen valamennyien kedvezményezettek lesznek -, hogy sürgősségi rendelettel fogjuk elfogadni a közigazgatási kódexet, mert meggyőződésem, hogy a jogszabály rendet rak majd a közigazgatási rendszerben” - fogalmazott Dăncilă Frasin településen tartott sajtótájékoztatóján.

Arra a kérdésre, hogy mikorra várható a sürgősségi kormányrendelet, a miniszterelnök azt válaszolta, vélhetően júniusban vagy júliusban fogadja el a kabinet. „A különféle értelmezések elkerülése érdekében nem fogadjuk el a választás előtt, csak ez után” - mondta.

A kormányfő a pénzügyminiszter és az egészségügyi tárca vezetőjének kíséretében látogatott kedden Suceava megyébe. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS