2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Többszáz hektár termőföldet és legelőt öntött el a megáradt Maros

2019. május 22. 16:24, utolsó frissítés: 16:24

A Maros áradása miatt többszáz hektár termőföld, legelő és hét gazdaság került víz alá Kerelőszentpálon.


Simon István, Kerelőszentpál polgármestere arról tájékoztatta szerdán az Agerpres hírügynökséget, hogy a hatóságok gépi szivattyúkkal távolítják el a a vizet az udvarokból, és a veszélyeztetett házakat homokzsákokkal próbálják védeni az ártól. Azt is elmondta: több mint 400 hektár mezőgazdasági terület és legelő került víz alá. Szerencsére a Maros vízszintje elkezdett csökkenni, tette hozzá az elöljáró.

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közölte, hogy nagy teljesítményű szivattyút vetettek be a víz eltávolítására. Ugyanakkor a katasztrófavédelem a vízügyi igazgatóság csapataival együttműködve próbál meg betömni egy körülbelül 3,5 méteres rést, ami a kerelőszentpáli védőgáton keletkezett.

Marosugránál a folyó vize elöntötte az utat Maroscsapó és Oláhdellő között, mintegy 100 méteres szakaszon. A vízmagasság 70 centiméter.

Marian Palaghie ugrai polgármester közölte, a víz egy istállót, több gazdaságot, legalább 150 hektár mezőgazdasági területet és 65 hektár legelőt árasztott el a községben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS