2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az RMDSZ és a kormánykoalíció szakításáról cikkezik a román sajtó

2019. május 23. 14:19, utolsó frissítés: 15:14

Forrásokra hivatkozva a hotnews.ro és a g4media.ro is arról cikkezik, hogy az RMDSZ a koalíciós pártokkal való együttműködés felbontásáról tárgyal éppen a kormánykoalícióval. A híradás szerint az RMDSZ az úzvölgyi katonatemetőben történt események és a kormánykoalíciónak a történtekhez való hozzáállása miatt készül felbontani az együttműködést a PSD-ALDE szövetséggel.


Politikai forrásokra hivatkozva állítják, hogy az RMDSZ azt követően döntött az együttműködés felbontásáról, hogy a rendőrség házkutatásokat tartott Hargita megyében az úzvölgyi "feketezsákos" akció miatt és kihallgatásra vitték be Csíkszentmárton alpolgármesterét, László Antalt.

Korodi Attila képviselő a HotNews megkeresésére azt válaszolta, hogy az együttműködés felbontásának hírét sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudja. Tánczos Barna szenátor pedig azt mondta a portálnak, hogy a döntést az RMDSZ vezetőségének kell meghoznia.

Az MTI megkeresésére az RMDSZ elnökének sajtótanácsosa sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a Hotnews értesülését, de azt ígérte: a témáról még csütörtökön állásfoglalást tesznek közzé.

(g4media.ro/hotnews.ro/mti/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS