2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hivatalos: az RMDSZ felmondta a PSD-ALDE-val való együttműködést

2019. május 23. 15:45, utolsó frissítés: 17:13

„A mai naptól kezdődően nem támogatjuk a kormányt és a kormánykoalíció egyetlen kezdeményezését sem. A magunk részéről az együttműködési protokollumot a helyzet rendezéséig okafogyottnak tekintjük”- írja sajtóközleményében az RMDSZ.
„A ma reggeli eseményekkel betelt a pohár. A kormány magatartását elfogadhatatlannak tartjuk, és továbbra is azt várjuk, hogy állítsa helyre az eredeti állapotokat az úzvölgyi katonatemetőben és indítson eljárást hivatalból a dormánfalvi polgármester és mindazok ellen, akik feszültségeket keltettek”-írja a közlemény.

A román sajtó a nap folyamán már cikkezett arról, hogy az RMDSZ döntött az együttműködés felmondásáról. A hírt akkor sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarták a szövetség részéről.

Az együttműködés felmondása egyébként nem történt teljesen váratlanul, az RMDSZ politikusai a kampányzáró sajtótájékoztatón is jelezték, hogy a választási kampány során szavazóik körében számos alkalommal találkoztak a PSD-vel fenntartott politikai partnerséget kritizáló véleményekkel, de korábbi, egy jelölt napját bemutató fotóriportunkban is szó esett arról, hogy a szavazókat felkereső politikusok a legtöbb bírálatot a nagyobbik kormánypárttal való együttműködés miatt kapták.

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS