2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban szerint álhír, hogy az RMDSZ nem támogatja a PSD-ALDE koalíciót

2019. május 24. 16:48, utolsó frissítés: 17:30

Álhírnek minősítette pénteken Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt a hírt, amely szerint az RMDSZ nem támogatja tovább a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Nemzeti Liberális Párt (PNL) koalíciót.

Orban szerint ez a 'kampányhír' csak arra jó, hogy az RMDSZ és a kormánykoalíció viszonyával 'erősen elégedetlen' magyar szavazókban "azt az illúziót keltsék", hogy Kelemen szakított Dragneával.

'A magam részéről majd akkor hiszem el ezt a szakítást, ha az RMDSZ megszavazza majd azt a bizalmatlansági indítványt, amelyet az európai választások után a PNL benyújt a kormány ellen' - nyilatkozta Orban.

Orban úgy értékelte, hogy a jelenlegi kormány megpróbálja megakadályozni, hogy a polgárok részt vegyenek a népszavazáson.

'Megakadályozták, hogy sugározzák az államfőnek egy szavazásra buzdító klipjét, nem adtak antennaidőt a referendum kampányára, a közintézmények segítségével nyomást gyakorolnak az emberekre, az állami alkalmazottakra, hogy ne szavazzanak, nyomást gyakorolnak a polgármesterekre, hogy akadályozzák meg a polgárokat, hogy szavazzanak, utasították képviselőiket a szavazókörzetekben, hogy csak akkor adjanak referendumos szavazócédulát, ha ezt kifejezetten kérik (...) Felhívjuk Romániát, hogy tömegesen jöjjön a szavazásra, mutassa meg hatalmát, erejét, hogy minden megváltoztatható, hogy ellenzik a romániai vezetők viselkedését, a visszaéléseket, gazemberségeket. Ma, amikor a PNL megalapításának 144. évfordulóját ünnepeljük, felvállaljuk azt a küldetést, hogy a történelem szemétládájába küldjük ezt az érdekcsoportot' - mondta Orban egy sajtótájékoztatón.

Az RMDSZ csütörtökön jelentette be, hogy az úzvölgyi katonai temető körül kialakult helyzet rendezéséig 'okafogyottnak tekinti' a PSD-ALDE koalícióval kötött egyezséget. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS