2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szerdától lezárnák az úzvölgyi katonatemetőt

2019. május 28. 16:13, utolsó frissítés: 2019. május 29. 14:34

Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke a Facebookon számolt be arról, hogy az EP-választások eredményei után sokkal nehezebbé válhat az úzvölgyi katonatemető ügyének rendezése, mivel a választások után a PSD és az ALDE is válságba került, és a kormánykoalíció, amelynek Borboly szerint intézkedéseket kellene tennie az ügyben, most hallgat.


Borboly arról is beszámolt, hogy Csíkszentmárton község tanácsa meghozta a határozatot az úzvölgyi katonatemető lezárásáról, amely szerdától lépne érvénybe és egy hónapig tartana.Borboly Csaba szerint kedden délután Sepsiszentgyörgy önkormányzata fog kihelyezett tanácsülést tartani Úzvölgyében, szerdán pedig a csíki polgármesterekkel egyeztetnek a csíkszeredai megyeházán arról, hogy melyik település mikor tervez hasonló tanácsüléseket tartani a helyszínen. (hírszerk.)

Upadate: A határozat szerint a zárva tartás idején csak a karbantartási munkálatokat végzők léphetnek be a temetőbe. Az önkormányzat Gergely András polgármestert bízta meg a határozat betartatásával. A határozatról Hargita megye prefektusát és a megyei rendőrséget is tájékoztatták.

Korábban nyilvánosságra került egy ortodox egyházi szervezet beadványa, mely arról tájékoztatja az osztrák-magyar temető román parcelláját kialakító Dormánfalva polgármesterét, hogy június 6-án 17 órától az egyesület az úzvölgyi katonatemetőben ünnepli a hősök napját, és felkéri a polgármestert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a román parcella katonai ceremónia keretében történő felavatására. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS