2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD alelnöke szerint a pártnak át kellene engednie a kormányzást

2019. május 28. 14:26, utolsó frissítés: 14:32

Update: Carmen Mihălcescut nevezte ki a képviselőház ügyvivő elnöki tisztségébe az alsóház házbizottsága.

Lia Olguţa Vasilescu kedden bejelentette, hogy a házbizottsági döntés értelmében a képviselőház-elnöki feladatokat ügyvivő jelleggel Carmen Mihălcescu látja el.

-------------------------------------

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) hátra kellene lépnie és át kellene engednie a kormányzást, hangsúlyozta kedden a Szociáldemokrata Párt alelnöke, Robert Negoiţă.

„Világos, hogy hibáztunk, és súlyosan hibáztunk. (...) A hibákat pedig ki kell javítani. (...) Már a tegnap (hétfőn - szerk. megj.) is mondtam, hogy a PSD-nek hátra kell lépnie egyet, és át kellene engednie a kormányzást, mert nem lehet 23%-kal kormányozni” - jelentette ki Negoiţă a párt országos állandó tanácsának ülése előtt.

Ami az előrehozott választások eshetőségét illeti, a PSD alelnöke kifejtette: 'Legyünk realisták. Ha a jelenlegi törvényhozási konjuktúrát nézzük, soha nem lesznek előrehozott választások'.

Az újságírók azon kérdésére, hogy a vezetőségi ülésen kérni fogja-e a Dăncilă-kabinet lemondását, Negoiţă így válaszolt: 'Ezt már tegnap megtettem'.

Kérdésre válaszolva megerősítette ugyanakkor, hogy hétfő este részt vett egy találkozón, amelyen a párt több vezetőségi tagja, köztük Marian Oprişan is jelen volt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS