2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem reagált az EMNP Soós Sándor ultimátumára, megy tovább a per

2019. május 29. 15:44, utolsó frissítés: 15:44

Az elnök megválasztása körüli szabálytalanságok miatt az EMNP-ből kilépő Soós Sándor egyhetes ultimátumára nem tett lépéseket a párvezetés, ezért Soós nem vonja vissza kolozsvári törvényszékre benyújtott óvását - nyilatkozta portálunknak az érintett.

Soós Sándor elmondta, nyomásgyakorlás ugyan érkezett a Néppárt irányából, viszont válaszra nem méltatták. Az EMNP-től azt kívánták elérni, hogy vonja vissza a szervezet ellen benyújtott bírósági óvást, azt kifogásolva, hogy Soós magyar emberként a román törvényszékhez fordul. A Néppárt elnökségért szintén versenyző jelölt megjegyezte, Tőkés László is a román igazságszolgáltatáshoz fordult 2002-ben az RMDSZ kapcsán.

A május 15-én benyújtott óvásról a napokban értesítette a törvényszék az EMNP-t, amelyre 25 napjuk lesz válaszolni, ezt követően 10 nap áll rendelkezésre a felperesnek, hogy ő is válaszoljon az alperes által megfogalmazottakra. Ezek után pedig kitűzik az első tárgyalás időpontját. Soós reményét fejezte ki, hogy még a nyári szünet előtt sor kerül erre. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS