2020. október 23. péntekGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összesen 23 mobilkórházat létesítenek a pápalátogatás helyszínein

2019. május 30. 13:37, utolsó frissítés: 13:37

Összesen 23 mobilkórházat és elsősegélynyújtó pontot alakítanak ki az illetékes hatóságok a péntektől vasárnapig tartó pápalátogatás idejére Bukarestben, Csíkszeredában, Jászvásáron és Balázsfalván.

Az esemény biztonságáért felelős tárcaközi bizottság csütörtökön kiadott közleményében tájékoztat, hogy Csíkszeredában 9 mobilkórházat és elsősegélynyújtó pontot alakítanak ki a következő helyszíneken: a megyei kórház udvarán, a csíksomlyói nyeregben a Csíkszentlélek felé vezető kereszteződésnél, illetve a csíkpálfalvi kereszteződésnél, a csíksomlyói dombon az erdő szélén és a csíksomlyói kegytemplom melletti parkolóban.

Balázsfalván hét elsősegélynyújtó pontot alakítanak ki: a vonatállomáson, a városi kórház udvarán, a mezőgazdasági gimnázium udvarán, a Barbu Lăutaru kápolnánál, a város piacán, illetve az eseményre felállított színpad mellett.

Ugyanakkor Bukarestben 3 mobilkórházat, Jászvásáron pedig 4 mobilkórházat és elsősegélynyújtó pontot létesítenek.

Ferenc pápa teljes romániai látogatása idején az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) csapatai készenlétben fognak állni a négy városban, hogy a felmerülő sürgősségi eseteket hatékonyan kezelni tudják.

A bizottság felkéri a résztvevőket, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be a helyi hatóságok által javasoltakat. Azt tanácsolják ugyanakkor a lakosságnak, hogy tájékozódjanak az időjárási előrejelzésekről és azoknak megfelelően öltözködjenek, szélsőséges időjárási viszonyok esetén pedig távolodjanak el a fák, villanyoszlopok vagy reklámpanelek közeléből, és keressenek menedéket a közeli épületekben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS