2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kormányzásról beszélgetett egymással Johannis és Dăncilă

2019. május 30. 13:55, utolsó frissítés: 14:50

Az Államelnöki Hivatal megerősítette, hogy Klaus Johannis elnök csütörtökön a Cotroceni-palotában találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, és a referendum eredményéről, valamint a kormányzásról folytattak megbeszélést.

Az Államelnöki Hivatal Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleménye értelmében az államfő és a miniszterelnök „a népszavazás eredményéről és a kormányzás helyzetéről” tárgyalt. A megbeszélést az tette szükségessé, hogy a május 26-i szavazást követően, az utóbbi napokban „gyökeres változások” történtek - teszi hozzá a közlemény.

Update: „Stabilitásra és a kormányzás folytonosságára van szükségünk. Ma a Cotroceni-palotában beszéltem az államelnökkel a miniszterek kinevezéséről, valamint a referndum eredményének gyakorlatba ültetéséről. Azzal a három tárcával kapcsolatban, amelyeket jelenleg ügyvivő jelleggel vezetnek, minden miniszterjelöltről és a kormányfőhelyettesre tett javaslatról, valamint a stratégiai partnerségekről is külön tárgyaltunk. Remélem, rövid időn belül választ kapunk az államfőtől” - mondta Dăncilă az elnökkel folytatott beszélgetést követően .

A kormányfő hozzátette, rövidesen a Szociáldemokrata Párt vezetőségén belül, majd a koalíciós partnerrel is tárgyalásra kerül sor.

„Olyan döntést fogunk hozni, amely tükrözi majd az állampolgárok referendumon kifejezésre juttatott akaratát. Véleményem szerint a megoldást egy törvénymódosítás jelentheti, amelyet a parlament vitat meg és fogad majd el” - tette hozzá.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS