2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kolozs Megyei Tanács 2,2 millió lejt osztott szét az egyházak számára

2019. június 05. 09:44, utolsó frissítés: 09:44

A Kolozs Megyei Tanács képviselői keddi rendkívüli ülésén 2,2 millió lejt osztott le az egyházak számára.

A magyar történelmi egyházak közül a legnagyobb összeget a reformátusok kapták, 270 ezer lejt, összesen 54 református egyházközség pályázatát bírálták el pozitívan. A római katolikus egyházközösséget 80 ezer lejjel, az unitárius egyházat 25 ezer lejjel, a zsidó hitközséget 10 ezer lejjel támogatja a megyei önkormányzat.

„Nem csak a hitéleti, hanem közösségi és kulturális programoknak is sokszor helyszínt adó kivételes templomok és parókiák megújulását támogatjuk az egyházak támogatására kiírt pályázati programunk révén. A patai lelkészlak javításához 12 ezer lejjel, a bánffyhunyadi esperesi hivatal központi fűtésének bevezetéséhez 10 ezer lejjel, az aranyosegerbegyi református templom megújulásához, a tordatúri katolikus templom javításához, valamint a Szent Mihály plébánia javítási munkálataihoz 8 ezer lejjel járulunk hozzá” – mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A ziardecluj.ro információi szerint az ortodox egyház összesen 1.583.000 lejes támogatásban részesült, amelyet 224 parókia között osztanak szét, különböző arányokban. A portál úgy tudja, hogy a görög katolikus egyházat pedig 93.500 lejjel támogatja a Kolozs Megyei Tanács. (közlemény/ziardecluj.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS