2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elsőfokú viharriasztást adtak Székelyföldre, és az ország másik 17 megyéjére

2019. június 08. 12:45, utolsó frissítés: 12:48

Légköri instabilitásra, felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 20 megyéjére és Bukarestre.


A sárga jelzésű figyelmeztetés 12 és 23 óra között érvényes.

A meteorológusok szerint a jelzett időszakban az ország keleti és délkeleti részében, valamint a hegyvidéken, elsősorban a Keleti- és Déli-Kárpátokban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, elszigetelten jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Az érintett megyék a következők: Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Bacău, Hargita, Kovászna, Brassó, Prahova, Giurgiu, Argeş, Szeben, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Gorj, Vâlcea és Bukarest.

Az ország nagy részére június 12-ig fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető jelzés érvényes. Ebben az időszakban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra lehet számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként. Ezek a jelenségek a délutáni és esti órákban lesznek gyakoribbak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS