2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR szerint kétséges a bizalmatlansági indítvány sikere

2019. június 15. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Dan Barna USR-elnök úgy nyilatkozott péntek este a román közszolgálati televíziónak, hogy nehéz megjósolni a bizalmatlansági indítvány sikerét, ugyanis több mint 20 szociáldemokrata törvényhozót kell meggyőzni, hogy megszavazza a beadványt. - közölte az Agerpres.

„Huszonvalahány PSD-s szavazatra van még szükség, ez nem könnyű. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, tárgyalunk a PSD és az ALDE embereivel. Nehéz megmondani, folynak a tárgyalások, de nagy a különbség, nem két-három szavazatról van szó, a húsz pedig soknak számít a parlamenti számtan szerint” - mondta az USR elöke.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke úgy vélekedett, a szociáldemokrata parlamenti képviselőket az késztetheti a bizalmatlansági indítvány megszavazására, hogy a jelenlegi kormány a 20% alá süllyesztheti a PSD támogatottságát.

Barna szerint a bizalmatlansági indítvány esetén két lehetőség van: vagy egy PSD-nélküli kormány, vagy egy ideiglenes PSD-kormány, de Viorica Dăncilă nélkül.

Kifejtette, minden „nem-PSD kormányfőt” támogatnak, aki négy célkitűzést felvállal: büntetőügyesek nélküli közéletet, kétfordulós polgármester-választásokat, a speciális nyugdíjakról való lemondást, és a 114-es sürgősségi kormányrendelet következményeinek kijavítását.(agerpres)
Nyitókép: Digi24.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS