2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Péter Ferenc szerint rendet kell teremteni a marosvásárhelyi RMDSZ-ben

2019. június 19. 16:41, utolsó frissítés: 16:41

Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében fejti ki, hogy aggodalommal követi azt, ami a Marosvásárhelyi RMDSZ körül történik. Közlése szerint "rendet kell tenni, és rendet is fognak tenni a szervezetben".

A megyei elnök közleményében leszögezi: "az RMDSZ nem engedi el sem a Vásárhelyi Forgatag szervezőinek, sem más fontos magyar ügyek felelőseinek kezét Maros megyében! Akik ilyeneket mondanak, azok „felelőtlen vezetők, nincsenek tisztában a szövetség vállalásaival, értékeivel és elveivel”.

Szerinte a Marosvásárhelyi RMDSZ vezetése semmibe vette a marosvásárhelyi közvélemény jelzéseit, a megyei szervezet figyelmeztetéseit a városvezetésnek kedvező tanácshatározatok kapcsán, illetve a szövetségi elnök március 14-i felszólítását, amelyben a helyi tanácsosok ellenzékbe vonulását indítványozta

„Most ennek a magatartásnak az eredményét szemléljük. Úgy gondolom, hogy politikusnak lenni nem valamiféle hóbort, hanem vállalt felelősség, a kihívás benne pedig az, hogy fel tudjunk nőni a feladathoz. A marosvásárhelyi, Maros megyei emberek érdekeiért nem alkudozni kell, hanem józan érvekkel tárgyalni, és ha ez nem elég, mert így is kisebbségben vagyunk, akkor szövetségeseket találni az igazunk vagy az ügyünk mellé. Csak olyan kompromisszumokat kell és lehet felvállalni, amelyek a közösségi igényeknek eleget tesznek és azok szempontjából vállalhatók”- írja sajtóközleményében Péter Ferenc.

Kijelenti továbbá: 20 év „Florea időszak” után ma már pontosan tudják, hogy Marosvásárhely polgármesterének és csapatának a magyar közösség igényei, elvárásai sosem voltak fontosak, és egyedüli célja az volt, hogy hatalmi pozícióját és gazdasági befolyását megőrizze.

„Ma minden jel arra mutat, hogy jövőre tényleg váltás, változás következhet be a városvezetésben. Kulcskérdés, hogy ez velünk vagy nélkülünk valósul meg? Számomra a Maros megyei RMDSZ vezetőjeként világos: a változás mi magunk kell, hogy legyünk. 20 év „Florea időszak” után csak így lehetünk biztosak abban, hogy a váltásnak mi kiváltói és ösztönzői leszünk, nem annak puszta szemlélői ”- írja.(közlemény/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS