2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A marosvásárhelyi RMDSZ szerint nem a városi szervezetben kell rendet tenni

2019. június 20. 15:07, utolsó frissítés: 15:13

Facebook-bejegyzésben reagált a marosvásárhelyi RMDSZ az elmúlt hetek eseményeire. A bejegyzésben kitérnek az elmúlt időszakban bejelentett lemondásokra, valamint reagálnak az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnökétől kapott bírálatokra is.

„Mi vagyunk azok, akinek nincs kerestapjuk. Nem taposta ki senki előttünk az utat. És ezzel semmi gondunk nem volt soha. Csakhogy keresztapák vannak és elképzeléseik is arra, hogy miképp vegyék át az utódok a stafétát. Így most útban vagyunk, pedig csak dolgozni akarunk”- írják.

Azt állítják, hogy ők egy porig rombolt marosvásárhelyi RMDSZ-t vettek át és befogadóak voltak a „keresztgyermekekkel” is.

„Ez utóbbiak mondhattak le a napokban a szervezetben betöltött tisztségeikről. Reggel még úgy ébredtek, hogy szabadon végezhetik a tanácsosi munkájukat, délre már le kellett mondaniuk. Ezt kívánta az érdek. A lemondások sorozata tehát nem véletlen. Előre megírt terv szerint hajtják és hajtatják végre. Persze nem minden visszavonult politikus játszik keresztapát, mint ahogy a kritikák megfogalmazói sem mind kijelölt utódok. De azok, akik most intenzív lejárató kampányba kezdtek, ők igen”- állítják.Elmondásuk szerint nem igaz, hogy feszültségek lennének a marosvásárhelyi RMDSZ-en belül, és nem a városi szervezetben van probléma, ezért nem is a marosvásárhelyi RMDSZ-en belül kell rendet tenni. Azt írják, egyetértenek Péter Ferenc azon véleményével, miszerint Marosvásárhely jelentősége túlmutat annak közigazgatási határain, de azt elfogadhatatlannak tartják, hogy a Maros megyei RMDSZ döntéshozó testületeiben „nagyítóval kelljen keresni” Marosvásárhely képviseletét.

Azt írják, a marosvásárhelyi RMDSZ szeretné jobban élvezni a Maros megyei RMDSZ figyelmét az építkezésben és a munkában is, nem csak a megrovások osztogatásakor.

Szerintük az a fő problémája a megújult marosvásárhelyi RMDSZ-t támadó régieknek, akik újabb „megújulást” szorgalmaznak, hogy a hátsó ajtót, ahol 20 éven át kézről kézre adták a kilincset, ők bezárták.

Állításuk szerint a marosvásárhelyi RMDSZ-ben felvállalták, hogyha a magyar közösség érdeke ezt kívánja, akkor meg kell próbálni tárgyalni a város polgármesterével, de csak a „főbejáraton belépve” és nem magánérdekektől vezérelve. Tagadják, hogy „lepaktáltak volna” a polgármesterrel.

A városi RMDSZ által közzétett állásfoglalásban azt állítják, hogy készen állnak egy új alapokra helyezett szövetséget kötni a marosvásárhelyi közösséggel, és szerintük eljött az idő, hogy nyugdíjazzák a „keresztapákat”. (közlemény/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS