2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis visszaküldte a parlamentnek az állategészségügyi tevékenységet szabályozó törvényterevzetet

2019. július 05. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

Visszaküldte a parlamentnek újbóli megfontolásra Klaus Johannis az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági tevékenységet szabályozó 2004/42-es kormányrendeletet módosító jogszabályt - közölte az Államelnöki Hivatal.

Az államfő által kifogásolt törvény kötelezné az állategészségügyi igazgatóságokat, hogy 5 évre szóló koncessziós szerződéseket kössenek a szervezetekbe tömörült állatorvosokkal, vagy 10.000 lejes összeget biztosítsanak az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság költségvetéséből minden szabadfoglalkozású állatorvosnak, akinek olyan szerződése van, amely feljogosítja állatorvosi tevékenységek folytatására nem kereskedelmi célú gazdaságokban.

Johannis szerint a tervezet bizonyos kitételeit összhangba kell hozni a témába vágó más jogszabályokkal, és koherens, egyértelmű és kiszámítható törvényt kell alkotni ebben a témában. A tervezet ugyanis nem pontosítja például, hogy milyen körülmények között és milyen jogi feltételek mellett lehet megkötni a szerződéseket a szabadfoglalkozású állatorvosokkal - érvel az elnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS