2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: Új szoftvert kell alkalmazni az államelnök-választásokra

2019. július 11. 15:20, utolsó frissítés: 15:20

Az elnökválasztásig egy másik szoftvert kell találni, hogy "a gyanú árnyéka" se merüljön fel a választások tisztaságával kapcsolatban, és meg kell oldani a párhuzamos szavazatszámlálás kérdését is - jelentette ki csütörtökön Viorica Dăncilă miniszterelnök a DC News-nak adott nyilatkozatában.

Kérdésre válaszolva kifejtette: nem gondolja, hogy Klaus Johannis sokat hozzátett a román EU-elnökség sikeréhez, viszont az államfő "igyekszik úgy beállítani a dolgokat, mintha a jó eredmények neki lennének tulajdoníthatóak".

Dăncilă beszélt arról is: az államfő kizárólagos hatásköre, hogy döntsön valamely nagykövetség esetleges elköltöztetéséről, így Klaus Johannisnak kell állást foglalnia, hogy Románia izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe költöztetik-e, vagy Tel-Avivban marad.

A kormányfő ugyanakkor elítélte Klaus Johannis nyilatkozatait, miszerint a kormánynak nem lenne fedezete a bérek és nyugdíjak kifizetésére.

"Van pénz bérekre és nyugdíjakra, semmilyen problémánk nincs ezen a téren" - erősítette meg Viorica Dăncilă.

Azt mondta: hatékonyabbá kell tenni minden minisztériumot, és felül kell vizsgálni a Cioloş-kormány által kiadott határozatokat, amelyek értelmében olyan igazgatókat neveztek ki különböző helyekre, "akiknek nincsenek jól meghatározott teljesítménykövetelményeik". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS