2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Hétfőn javaslatot teszünk a külügyminiszter leváltására

2019. július 15. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) javaslatot tesz hétfőn Teodor Meleşcanu külügyminiszter leváltására - jelentette be vasárnap este Călin Popescu-Tăriceanu pártelnök, aki szerint Meleşcanu rossz megítélése kihat a munkájára.

Az Antena 3 televízió műsorában Tăriceanu azt mondta, a párt központi politikai bizottságának hétfői ülésén javasolni fogják a külügyi tárca vezetőjének leváltását, mivel meglátásuk szerint a miniszter rossz megítélése a tevékenységére is kihat.

A kisebbik kormánypárt elnöke rámutatott, személy szerint nagyra becsüli Teodor Meleşcanut, akivel több éven át dolgozott együtt, és már tárgyalt vele erről a témáról. "Mindketten tudjuk, milyen nehéz felvenni a harcot a közmegítélés ellen" - fogalmazott. Hozzátette, van már néhány javaslat arra vonatkozóan, hogy kit jelöljön az alakulat Meleşcanu helyére, a jelölt személyéről szintén a párt vezetőtestületének hétfői ülésén születik döntés.

A Digi24 szerint a külügyminiszter leváltását Klaus Johannis államelnök is kérte, azért ahogyan a május 26-i választást koordinálta.

A hírportál a kormánykoalíció vezetőitől származó információkra hivatkozva azt írja, hogy Meleșcanu helyére Ramona Mănescu volt PNL-s európai parlamenti képviselő jöhet, aki azóta átlépett az ALDE-ba. (agerpres/digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS