2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy tavalyi szejkefürdői beruházás közbeszerzési eljárása miatt fordult a DNA-hoz Gálfi Árpád

2019. július 16. 17:58, utolsó frissítés: 2019. július 17. 10:35

Gálfi Árpádnak egy tavalyi szejkefürdői beruházás közbeszerzési eljárásával kapcsolatban merültek fel törvényességi aggályai, ezért a hivatal illetékes szakbizottságát kérte fel a beruházási osztály eljárásának a kivizsgálására. A vizsgálóbizottság jegyzőkönyvben rögzítette, hogy elengedhetetlen a hatóságok értesítése, ezért a polgármester az ügyészséghez fordult - tájékoztatta a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t írásban azzal kapcsolatban, hogy mi volt a kiváltó oka annak, hogy Gálfi Árpád polgármesterként az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) feljelentette nyolc alkalmazottját és az alpolgármestert. Gálfit hétfő - főleg emiatt - az MPP helyi szervezetének közgyűlésén vitatott körülmények között megfosztották a politikai tisztségeitől.

A Transindex korábban megpróbálta elérni Gálfi Árpádot, hogy reagáljon az őt ért vádakra, de Székelyudvarhely polgármesterével eddig nem sikerült beszélnünk.

A polgármester a Facebookon ennyit közölt az ügyben, hogy "az MPP jelenlévő tagjainak jelentős része velem együtt távozott a gyűlés befejezését követően. Valóban a helyszínen maradtak páran, de az ottmaradtak beszélgetéséről, vagy bármilyen - gyűlésen kívüli - egyéb döntésről hivatalos értesítést nem kaptam az MPP vezetőségétől."Update: Az MPP kedden közölte: többek között az ügyészségi feljelentés miatt fegyelmi kivizsgálást indított Gálfi ellen. A párt székelyudvarhelyi szervezete hétfőn leváltotta a szervezet elnöki tisztségéről a polgármestert.

"A Magyar Polgári Párt mélységesen elítéli, hogy Gálfi Árpád polgármesterként az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) jelentette fel nyolc alkalmazottját és az alpolgármestert, ezen kívül három székelyudvarhelyi vállalkozást annak ellenére, hogy lett volna más jogorvoslati lehetősége is" - áll az MPP közleményében. A párt azt is felrótta a polgármesternek, hogy a helyi pártszervezet elnökeként vállalt feladatait hiányosan végezte el, és döntéseit személyesen hozta meg, mellőzve a széleskörű konzultációt.

A pártszervezet hétfő délután tartott gyűlése azt követően döntött Gálfi Árpád leváltásáról, és új elnök választásáról, hogy Gálfi és a résztvevők egy része távozott a gyűlésről. A polgármester kedden egy Facebook-üzenetben közölte: a hétfői gyűlés napirendi pontjai között nem szerepelt tisztújítás, leváltás, vagy választás. Szerinte az általa összehívott gyűlés távozása előtt a jegyzőkönyv aláírásával befejeződött. Úgy vélte: akik tovább is ott maradtak, azok "közgyűlésen kívüli beszélgetésen" vettek részt.

Mezei János, a párt országos elnöke - aki maga is részt vett a gyűlésen - a Székelyhon portálnak adott nyilatkozatában helyeselte Gálfi leváltását és azt, hogy szétválasztották a polgármesteri teendőket az MPP-n belüli politikai tevékenységtől.

(mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS