2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dăncilă kirúgatja az Országos Egészségügyi Pénztár elnökét és szóvivőjét

2019. július 18. 15:15, utolsó frissítés: 15:19

Viorica Dăncilă kormányfő azt kérte csütörtökön Sorina Pintea egészségügyi minisztertől, hogy menessze az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) elnökét az informatikai rendszer működésképtelenségéért és az intézmény szóvivőjét is szerdai kijelentéséért.


A miniszterelnök azt követően fordult az egészségügyi miniszterhez, hogy Daniel Osmanovici, a CNAS szóvivője szerdán egy rádióinterjúban az informatikai rendszer meghibásodása kapcsán úgy fogalmazott, hogy 'az emberek mindenképpen meghalnak, a rendszerrel és a rendszer nélkül is'.

"Láttam a CNAS szóvivőjének nyilatkozatait, ami azt mutatja, hogy nincs, amit keresnie ebben a tisztségben. Ezért azt kérem az egészségügyi minisztertől, hogy menessze a CNAS szóvivőjét és elnökét (Răzvan Vulcănescu). Nem fogadhatjuk el, hogy egy közhivatalnok, aki bizonyos tisztséget tölt be, így beszéljen a polgárokkal" - nyilatkozta Viorica Dăncilă csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) Mehedinţi megyei szervezetének rendkívüli választási gyűlése után.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy kivizsgálják, hogy mi okozta a CNAS informatikai rendszerének újabb meghibásodását, és intézkednek, hogy ez ne ismétlődhessen meg.

Hasonló okokból a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is kérte Răzvan Vulcănescu, és Daniel Osmanovici menesztését. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS