2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mészáros Lőrinc öltözteti ezentúl az FK Csíkszeredát

2019. július 19. 17:53, utolsó frissítés: 17:56

Az FK Csíkszereda focicsapat nemrég kiadott egy közleményt, amelyben egy bekezdést szántak annak közlésére is, hogy a csapat az idényben a "már jól ismert magyar sportmárka, a 2Rule mezében lép" pályára.


A közleményben megjegyzik, hogy a magyar sportmárkát 2018-ban alapították, és hogy több magyar NB1-es csapat is az általuk készített mezben játszik már.

"A 2Rule logója ragadozó madarat formáz, ugyanis a márkanév kiejtése »Turul«, a magyar mitológia madara és az eredetmondák kulcsfontosságú alakja" - írják.

Azt azonban nem, hogy a 2Rule-t egy, a Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb emberének, a gázszerelőből polgármesterré, majd milliárdossá váló üzletember tulajdonában álló cég gyártja. Mészáros egyébként gyerekkori barátja Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Olyannyira sikeres a brand, hogy tavaly több magyarországi lapba is nagy visszhangot kapott, hogy az MTVA élőben közvetítette a Felcsút focicsapat mez-, azaz a 2RULE-termékbemutatóját, majd ebben a mezben volt a műsorvezető is, de nem kötöttek például reklámszerződést a vállalat és a közszolgálati médiacsatorna között.

Másrészt évek óta arról cikkezik a sajtó, hogy sok csapatnak hiába van szerződése a 2Rule-lal, egyszerűen nem érkeznek meg a mezek. Úgy néz ki, az FK Csíkszereda nem szembesült ilyen problémával.

Az FK Csíkszereda Egyesület egyébként csak a tavalyi évben 5,87 milliárd forintnyi támogatást kapott a magyar kormánytól, a pénzt elvileg tehetséggondozásra fordítják. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS